Stadig sært forår

Oprettelsesdato: 02-05-2020 11:02:06

Vi er stadig i corona-nedlukning. Arbejder hjemme og færdes kun ude i begrænset omfang, for at handle en gang om ugen og for at gå tur, gerne en gang om dagen. Vejret er slået om, i april var det tørt og højt solskin. Luften var klar, næsten ikke nogen flystriber på himlen, begrænset biltrafik, så det har været en fornøjelse at gå lange ture i skoven og ved strandene.

I haven er påskeliljerne blomstret af - og de tidligste tulipaner er fremme. I Kenzobedet dominerer den orange farve endnu - det er Orange Emperor, der lyser op, men de mørke tulipaner er på spring.

I det hvid-gul-rosa bed er der både tulipaner og narcisser. På billedet nedenfor er det i baggrunden Flaming Purissima, i forgrunden en hvis tulipan, som jeg har glemt navnet på, og narcisserne er Sailboat, som har den fineste lysegule farve.

Også i køkkenhaven og i krukkerne myldrer det frem. Der er de fineste mynter i min gamle zinkbalje og andre krukker og rødnervet syre i en krukke, og i højbedene buldrer rabarber, strandkål og bjørnerod frem, og purløgene blomstrer snart.

Strandkålen er fantastisk, når den bryder gennem det dække af tang, jeg forsyner den med hvert forår.

Rødnervet syre, tulipan 'Black Hero' og en plante, som jeg ikke tror har et dansk navn: Dicentra Cucullaria, på engelsk Dutchman's Breeches (Hollænderens Bukser)