En kold januar efter en lun december

Oprettelsesdato: 19-01-2016 15:20:30

December 2015 var usædvanlig mild og våd. Det regnede, og regnede, og regnede, og selv om det var meget lunt for årstiden (nogle dage op til 10 grader), var det BESTEMT ikke havevejr. Men så kom januar, og frosten satte ind. Først med blæst og let frost, som føltes som -20 grader, og siden midten af måneden med døgnfrost, ned til -10 grader om natten. 

Havearbejdet denne vinter har stået helt i bero, ikke kun på grund af vejret, men også på grund af sygdom og den afsluttende opgave på mit distancestudium på University of York (Master of Public Administration, International Development). Den blev afleveret d. 7., og nu er tre års kronisk dårlig samvittighed fejet af banen. 

Men jeg fik altså ikke beskåret vinen nytårsdag... og nu er den stivfrossen, så det bliver først, når det tør. I weekenden nåede jeg dog lige at pakke hortensiaer i potter ind i vintermåtter, at give den opstammede Shakespeare 2000 (rose) en hessiansæk over kronen og at isolere drivhuset med lidt bobleplast. I bemeldte drivhus befinder sig krukker med: timian, rosmarin, citronverbena og en bronzefarvet til gammelrosa gyldenlak, Erysimum cheiri 'Aurora', som jeg forsøger at få til at overleve en 3. sæson. Jeg har også håbefuldt pakket en stor krukke med  mørkerød løvemund (Anthirrinum majus 'Black Prince') ind, da den faktisk har overlevet to vintre og i det hele taget opfører sig ret staude-agtigt. 

Ellers står den mest på fuglefodring. Jeg har indkøbt solsikkefrø i sække og blandet hampefrø med fugle-peanuts. Og så har jeg fundet ud af, at hos Harald Nyborg kan man købe mejsebolde uden net, som man kan fylde i en trådnets-søjle, så man slipper for at gå og samle grimme grønne plasticnet op hele sommeren!

Uanset frost og kulde: dagene lysner, og vintergækker og iris titter frem. Foråret kommer - omend det nok tager et par måneder endnu.