Udplantning

Oprettelsesdato: 19-02-2010 17:13:40

4. juni 2008

Det har været den skønneste forsommer i mange år – varme aftener, solbeskinnede dage. Men det har også været den tørreste forsommer i mands minde, det har vi meteorologernes ord for. Derfor har det knebet noget med at få gode betingelser for at plante ud, og det gælder både det, man har fremdyrket i sin vindueskarm og planter, som man måtte have købt som udplantningsplanter.

En gang imellem må man jo holde pause fra al sin aktivitet. Og lige nu er der fuldt af blomster, så prøv at gå lidt tæt på dem og nyd deres fantastiske detaljer. På trods af, at ”basisdesignet” i en blomst er ens (bægerblade, kronblade, støvdragere og støvfang), varierer blomsterne helt enormt i form og farve. Som geranierne med deres fem kronblade, som har små landingsstriber til insekterne på hvert kronblad. Dværgsyrenens klase af små lysviolette korsformede blomster. Den nikkende hvide fuglemælk med de grønne striber. Alliums mange små rødlilla stjerner, som er sat sammen til en bold. Eller rabarberens fantastiske hvide blomsterspir…

  • Studs æbletræer – skær de lange sommerskud tilbage til det tredje enkelte blad efter skuddets ”start” (der sidder en klynge blade lige i starten, de tælles ikke med). Fjern skud, der går ind mod midten af træet eller lodret opad.

  • Fjern ukrudt løbende, helst inden det sætter frø

  • Skær afblomstede stauder tilbage

  • Nip visne hoveder af sommerblomsterne – så blomstrer de mere

  • Roserne skal lige til at blomstre. Gød dem, og sprøjt dem med insektsæbe, hvis der er mange bladlus i dem (det er der i roserne her omkring).