I år er det sommer i juni

Oprettelsesdato: 16-06-2016 12:24:32

... og bierne summer i blomsterne. I dag er det godt nok lige begyndt at regne, men ellers har det været gloriøst vejr stort set hele juni - sol det meste af tiden og over 20 grader varmt. Som det ses trives blomsterne i solen. En undtagelse er dog mine dejlige mauve staudevalmuer, 'Patty's Plum'. De startede fint og optimistisk med grønne bladtuer, men efter en langvarig regnperiode i maj blev bladspidserne mørke og ligesom tørre, og knopperne så også usle ud. Blomsterne sprang da ud, men ikke med den sædvanlige pragt. Haveselskabet fortæller mig, at det kan ske, når der er en langvarig våd periode, når valmuerne skal sætte knop. Vi håber på bedre held næste år.

Til gengæld er jeg voldsomt begejstret for kombinationen af abrikosfarvede kongelys (tror nok det er Verbascum chaixii 'Copper rose' og Allium atropurpureum (til højre) - og som det ses er bierne glade for dem begge. Kongelysen sår sig selv og varierer lidt i farven - med hensyn til Allium'en håber jeg, at den kommer igen til næste år - jeg plejer ikke at have det store held med Alliun i min vandholdende lerjord...

Og som billedet i midten viser - er det lige straks tid til at høste hyldeblomster til hyldeblomstsaft. Jeg tror dog, vi i år må ty til at save grene af "busken", for de fleste blomster sidder i fire meters højde!