3. marts 2018: Brrrr - koldt "forår"

I sidste uge af februar ramte den sibiriske kulde - i England taler de om "the beast from the east"! I flere uger har der ikke været plusgrader, og i begyndelsen af sidste uge var det -5 grader kombineret med kuling. Alting tørrede ud, gaderne var hvide af tør salt og jorden i haven var - og er - stenhår og tør. Stakkels vintergækker og erantis, som lige var sprunget ud og stod så fine - for ikke at tale om krokusserne i plænen, som viser farve på frosne blomsterspyd.

Men ikke mindre synd for fuglene, som har svært ved at finde føde og noget at drikke i den kolde verden. Så vi hjælper dem med frø og fedt og kogende vand i fuglebadet. Det vrimler med solsorte, skovspurve, bogfinker, musvitter og blåmejser derude. Af og til dukker rødhalsen også op, men jeg frygter for fuglekongen, som jeg så i hækken engang i januar, da det var betydelig varmere end nu - næsten 10 grader sneg den sig op på nogle dage.

Men nu har jeg lagt kartofler til spiring - i år blev det "Pink Fir Apple" fra Fuglebjerggård. Jeg har også for længst købt frø til sommerblomster og grønsager, men så længe det er så koldt, giver det vist ikke meget mening at starte med at så...

Figaro synes, sne er både sjovt og farligt - koldt er det i hvert tilfælde

.