Rotter og tulipaner

Oprettelsesdato: 07-01-2019 19:57:10

Så blev det pludselig 2019. Jeg er vist en ringe blogger, der er jo år mellem indlæggene, i hvert tilfælde dem for vintermånederne. 

Men jeg har noget at skrive om her kort efter nytår. Vi har nemlig (haft?) rotter. En uge før jul gik jeg en runde i haven og opdagede til min forbavselse, at der var gravet i stensætningen bagest i haven. Flere huller var der, og store sten var væltet ud af stensætningen og ned på plænen. 

Jeg tænkte, at det måske var ilderen, som har været her tidligere, men tilkaldte alligevel Aarhus Kommunes rottebekæmpelse. Et par dage senere dukkede "rottemanden" op og fastslog, at der med stor sikkerhed var tale om rotter, som var kommet ind ude fra markerne, nu da det var blevet koldt. 

Der blev opsat klapfælder (i lukkede kasser, altså kattesikre!), og de er tilset (næsten) hver dag, men indtil nu, dvs. i løbet af tre uger, er der ikke gået noget i fælden. Så enten er de væk, eller også er de meget snu... Fortsættelse følger.

Så var der tulipanerne...

Allerede i september fik jeg bestilt løg hjem, denne gang fra www.krukkeservice.dk, men derfra gik det ikke så godt. Jeg havde rasende travlt denne måned og det meste af fritiden gik op i planlægning af en familietur til Japan midt i oktober. Resultatet var, at inden ferien havde jeg kun nået at få lagt løg i det gul/lyserøde bed, nemlig tulipanerne "Sweetheart", "Elegant Lady" og "City of Vancouver" og narcissen Pipit, som har den dejligste koldt lysegule farve, som blegner til næsten hvid. I almindelig desperation lagde jeg desuden løg i to krukker, i den ene papegøjetulipanen "Rococo" og i den anden den stilige "Ronaldo". 

Og så tog vi til Japan, og skæbnen ville, at jeg fem dage inden hjemrejsen forstuvede højre knæ og som følge heraf var ude af stand til at lægge løg da vi kom hjem. Og lang tid derefter, for det viste sig at være temmelig langvarigt. Kombineret med dårligt vejr betød det at kassen med løg blev stående i det frostfri rum i hele november og december. SUK.

Men det skal ikke hedde sig! I går, søndag eftermiddag, gik jeg ud i carporten med det forsæt i det mindste at fylde én krukke mere med løg. Som sagt, så gjort - det blev til en krukke med "Purple Dream" og "Night Rider". Da det var gjort, var de stadig lyst og det hverken blæste eller regnede. Så jeg bed tænderne sammen, hentede udstyret (løglægger, knæpude, grillpinde til markering af løgene og perlite til at komme i bunden af læggehullerne (jeg havde ikke mere bakkesand, som jeg plejer at bruge) og fik lagt de sidste fire sorter (øverste række på billedet) i Kenzo-bedet. 

Det er så alligevel første gang, at tulipanløgene er blevet lagt efter nytår!