26. april 2024: Den mest regnfulde april nogensinde

Vi er næsten nået til slutningen af april 2024, og det har regnet og regnet og regnet. Vi mangler ganske få millimeter for at denne april vil være den vådeste nogensinde. Marker står under vand, vandløbene (inklusive vore egen "bæk", som i virkeligheden er en afvandingsgrøft) er svulmet op og truer med at gå over deres bredder. 

Her i haven stod tulipanerne i det gul-hvide bed ellers superflot for en uge siden, som billedet viser. De mørke blade er pæoner, bagest Paeonia Mlkosewitschi aka Molly the Witch, forrest en itoh-pæon, 'Lemon Dream'. Men de sidste par dage har det regnet og haglet, og nu ser bedet noget mere forpjusket ud.

Tilmed har det været koldt, med frostnætter og dage, som ikke nåede over 6 grader (dog ikke hele tiden!). Det har betydet, at kartoflerne, som står til forspiring i soveværelset, endnu ikke er lagt, og jeg har også udsat forspiring af sommerblomster. 

Her i den kommende weekend skulle det dog blive både tørrere og varmere, og jeg satser derfor på at komme i gang med både kartofler og forspiring, at få skåret hyldebusken ned, og at få gang i forspiringen.