Sne, frost og sen løglægning

Billedet ved siden af er taget d. 2. december 2023. I oktober og november regnede det nærmest non-stop, og en storm med tilhørende stormflod ved syd- og østvendte kyster blev det også til i oktober. Samtidig med dette miserable vejr havde jeg pådraget mig en rygskade, som betød, at alt foroverbøjet arbejde var udelukket. Med andre ord, alle de mange fine blomsterløg, som jeg fik tilsendt fra Blomsterverden i oktober kunne ikke komme i jorden. I slutningen af november satte det så pludselig ind med stiv frost, så nu blev den gennemblødte jord om muligt endnu mere umulig at foretage sig noget som helst i. 

Da jeg fik en pose løg, dels Allium 'Atropurpureum', dels Narcissus pseudonarcissus, af en kær haveveninde gav det mig anledning til at stå i læ i vores carport og kreere en krukke med en Fritillaria 'Minaret' i midten, udenom allium og narcisser. Det glæder jeg mig til at se!

Men her op mod jul - i dag er det d. 16. december - er sneen væk, og en varmfront velsignede os i dag med 8 graders varme. Der var derfor dømt løglægning fra morgenstunden med hjælp fra min søn og et lændestøttebælte. 

Følgende blev lagt: 

I græsplænen botaniske krokus: 

I irisbedet langs huset 10 safrankrokus - alt for sent, de havde lange spirer, vi får se, hvad det bliver til.

I det hvid-gule højbed:

Narcisser: 

Tulipaner:


D. 17. december lagde vi:

I staudebedet med benved og sommerfuglebusk, tulipaner:


I staudebedet langs hækken ('Kenzobedet' se billedet til højre):


15 Allium Atropurpureum


Tulipaner:


Endelig lagde vi også nolge rodknolde af Anemone 'Blue Eyes' under hjerttræet . - dem har jeg store forhåbninger til, hvis de da vil blive til noget - de ser utrolig smukke ud på billeder!