Månedsblogs‎ > ‎

April


Det gror og gror

indsendt 12. apr. 2013 00.59 af Tine Andersen

April 2012 
Lathyrus i drivhuset.

Det kolde kolde forår

indsendt 12. apr. 2013 00.58 af Tine Andersen

12. april 2013Krokus i sneen omkring 1. april
Det har været den koldeste marts i 26 år. Også den med mindst nedbør længe, og den solrigeste. Men hvad glæde har man af det som havemenneske, når sneen dækker hele haven og det er 3 grader "varmt" om dagen og stiv nattefrost? Nu er det april, og sneen er næsten smeltet....
Ude i haven kan man nu se et tæppe af vintergækker og de krokus, der ikke er blevet smadret af sne og is. I påsken stak de blot op gennem det tykke snelag, se til højre...

Herinde står langbenede frøplanter af sommerblomster og tomater, som ikke kan få lov at komme ud i det kolde kolde drivhus, og i vindueskarmen i soveværelset står to æggebakker med læggekartofler med for lange spirer. Suk! Jeg har dækket kartoffelbedet med klar plast, men må nok indse, at der skal gå mindst 14 dage endnu, før jorden er varm nok til at putte nogetsomhelst i den.

Så lægger vi an

indsendt 2. apr. 2010 03.54 af Tine Andersen   [ opdateret 3. apr. 2010 11.34 ]

I en del år har jeg gået og kigget på min køkkenhave og tænkt, at den trængte til at blive renoveret. Der var fire bede. De to sydligste havde vi sat fliser omkring - betonfliser, 30 x 60 sat halvt ned i jorden. Et knokkelarbejde, så vi var aldrig blevet færdige, det tredie bed havde fliser i den ene side og den ene ende, og det fjerde havde kun i den ene ende. 
 
Så kom jeg til at se på en af mine naboers højbede, som var opbygget af moduler af jernkanter. Min mand, som ellers mest er til indendørs sysler foran computeren, indvilgede i at deltage i det store projekt, og vi blev enige om, at det skulle være her i påsken, hvis det skulle være. Så jeg bestilte kanter til de nye højbede hos http://landhojbede.dk/, og i går og i dag har vi været i gang med at styrketræne ved at flytte de gamle fliser og adskillige kubikmeter jord.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1-3 of 3